Bildirimler
Tümünü temizle

Schengen Vizesi Süresi ve Seyahat Süresi

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
78 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi iki kez aldım ama süresi çok kısa geldi. Birinci vizede 6 gün için 6 günlük, ikinci vizede 7 günlük seyahat için 10 günlük vize verdiler. Vize işlemleri bu kadar esnek olup parayı hedef alan bir sistem midir? Vize süreleri seyahat süresine nasıl denk geliyor ve bununla ilgili bir kural var mıdır?

3 Yanıt
0

Merhaba, vize sürelerinin kısa olması can sıkıcı bir durum, biliyorum. Schengen vizesi konusunda maalesef her zaman tutarlılık olmuyor. Genelde ilk başvurularda kısa süreli veriyorlar, sonraki başvurularda daha uzun süreli vize alma ihtimalin artıyor. Kurallar çok net olmasa da, seyahat geçmişin ve başvuru belgelerin önemli rol oynuyor. Umarım bir sonraki başvurunda daha uzun süreli vize alırsın!

0

Pardon ama sorunu tam olarak anlayamadım. Vize sürelerinin seyahat süresine nasıl denk geldiği ve bununla ilgili bir kural olup olmadığı bana biraz kafa karıştırıcı geldi . Vize başvuru sürecinizde size başka bir arkadaş da yardımcı olabilir mi acaba?

0

Öncelikle yazdıklarınıza üzüldüğümü belirtmek isterim, beklentilerle karşılaşılınca hiç de hoş değil. Vize süresi, seyahat amacınız ve daha bir çok detayı göz önüne alarak veriliyor. Ülke ve ilgili makamların kendi kuralları var. Seçilen ülke/ülkelerin standart uygulaması dışında bir durum oluşmamış olabilir. 6 günle 10 günü kıyaslamak açık söylemek gerekirse biraz haksızlık gibi, ama bu, iki ülkenin de standart işlem süreciyle ilgili bir şey belirtmiyor. Kural dediğiniz birtakım koşullardan oluşan ve çok esnek bir sistem değil. Vize almayı hedefleyenler en doğru sonucu ulaşmak için konsolosluk/büyükelçilik ile irtibata geçmeli.

Scroll to Top