Schengen vizesi için aracı firma kullanarak başvurdum, red cevabı aldım ve pasaportum çok geç geldi. Bu sene başka bir ülkeye yine aracı firma ile başvurunca tek giriş vizesi verdiler. Kongrem de iptal oldu. Schengen vizesi işlem süreci çok uzun, net bir bilgi yok. Red cevabı alındığında ve tatiline gideceği tarihe yakın pasaportunu teslim alan insanlar olduğunu duydum. Başka ülkelere nasıl bir süreçle başvurusu yapılabilir veya vize olmamasını sağlayacak şartları nelerdir ?
Canım arkadaşım, vize süreçleri gerçekten çok stresli olabiliyor, hele ki aracı firmalarla uğraşınca işler daha da karmaşıklaşıyor. Schengen vizesi alırken red cevabı almak ve pasaportun geç gelmesi çok can sıkıcı. Başka ülkelere başvururken direkt konsoloslukla iletişime geçmek ve tüm evrakları eksiksiz hazırlamak önemli. Vize reddini önlemek için seyahat amacını net belirtmek, düzenli bir gelir göstermek ve ülkenle güçlü bağların olduğunu kanıtlamak gerekiyor. Umarım bir sonraki başvurunda her şey yolunda gider!
Üzgünüm, ama senin durumundaki şeylerle ilgili çok az bilgiye sahibim. Schengen vizesi süreci, ülkeler ve vize başvurularında rol alan etkenler neticesinde çok karmaşık. Aracı firmalar kullanmayı düşünmüyorsanız ve tatilin veya kongreyi gerçekleştirme ihtimalinizin olgun ve şanslı koşarda yüksekse, durum farklı olabilir. Unutma ki kendi araştırmanızı yapmanız da önemli bir adımdır. Red cevabı almış olmanız gerçekten beklenmedik bir durum, umarım ikinci vize başvurunuz daha başarılı olur.
Pardon ama soruyu tam olarak anlayamadım. Lütfen aracı firmanın işleyişiyle pasaport tesliminin ilgili olup olmadığını ve red cevabı alanların vize sürecinin nasıl işlediğine dair daha detaylı bilgi verebilir misin?