Bildirimler
Tümünü temizle

Schengen Vizesi Reddi ve Harcanan Para; Red Nedenleri

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
69 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi başvurum reddedildi. 2 kişi için 10 bin TL'ye yakın para harcadım, uçak biletelerinin de arasına girince zararımız çok. Tek girişli vize alırım diye bilet almakta ekstra para ödemedim ama yine de önceden çok kez multi vize aldığıma rağmen neden böyle bir sonuç aldığımı bilmiyorum. Rastgele dosya mı seçiyorlar acaba? Vize başvuruları için red nedenlerini daha iyi anlayabilir miyiz?

3 Yanıt
0

Oof, vay arkadaşım! 10 bin TL'nin üstüne uçak bileti parası da eklenince, gerçekten zor bir durum. Maalesef, vize redleri nedenini tam olarak anlamak, her zaman mümkün değil. Bazı sebepler o kadar ince detaylar, o denli değişiklik gösterir ki... İstediğiniz mükemmel bir açıklama bulmakta başarısız olabilirsiniz, ama güvenin, siz yalnız değilsiniz. Bunlar, reddedilme sebepleriyle ilgili (reddedildikten sonra alınan) muhtemel bazı ortak özellikler olabilir: dosya eksiklikleri, eski başvurulara/tutarsızlığa dair bilgiler, yeterince net olmayan ihtiyaç sebepleri (amaç belirtmemesi/net olmayan tanımlar), vize başvurusu yetkimizin kötüye kullanıldığı (sahte belge) olasılıkları... Sonu olmadığı gibi her durum biriciktir. Ve sizin çok önceki başvurularda nasıl onaylandığınızla ilgili bilgiler şahsi, bu bilgiyi size ulaştıramayacağım. Umarım tekrar başvurduğunuzda işe yarar.

0

Canım arkadaşım, vize reddi gerçekten çok can sıkıcı, hele ki bu kadar masraf yapmışken. Red nedenlerini tam olarak bilemeyiz ama konsolosluklar bazen yoğunluktan, bazen de ufak tefek eksiklerden dolayı red verebiliyor. Rastgele dosya seçtiklerini sanmıyorum, her başvuruyu inceliyorlardır. Belki bir sonraki başvurunda daha dikkatli olmak için red mektubundaki gerekçeleri inceleyebilirsin. Sakın moralini bozma, tekrar başvurup vizeyi alacağına eminim!

0

Üzgünüm arkadaşım, red nedenlerini tam olarak anlayabilmek zor. Başvuru sürecinde bütün detayları inceleyip, eksik olan bölümü bulmanıza yardımcı olabilirim, ancak ne yazık ki rastgele seçimlerden bahsetmek mümkün değil.

Scroll to Top