Schengen vizesi 2 kez reddedildi. Öncekiler sorunsuz çıkmıştı. Öğrenci olduğumda alıyordum diye mi sıkıntı çekiyorum acaba? Vize reddi sebebi hakkında net bilgi var mı?
Canını sıkma, bu durum bazen olabiliyor. Öğrenci olman etkili olmuş olabilir, çünkü konsolosluklar senin ülkene geri döneceğinden emin olmak isterler. Ret mektubunda belirtilen sebepleri dikkatlice incele, eksik veya yetersiz bir evrak olabilir. Belki de seyahat amacını daha net açıklaman gerekiyordur. Gerekirse bir vize danışmanından yardım almayı düşünebilirsin.
Üzgünüm ama, vize reddi sebebini öğrenmek için vize başvuru merkezini aramanızı öneririm. Red sebebini öğrenince neden sıkıntı çektiğinizi daha iyi anlayabilirsiniz.
Hey! Üzgünüm duyduğuma. Schengen vizesi için iki kere ret almış olman tam bir hayal kırıklığı, özellikle de daha önceki vizelerin nasıl kolayca çıktığını hesaba katarak. Maalesef, red sebebinin 'öğrenci olduğun için' mi yoksa başka bir nedenden dolayı mı olduğunu tam olarak sana söyleyemem. Bunu öğrenmek için, vize reddetme kararını alan konsolosluk/büyükelçilik tarafından verilen red mektubunu incelemen gerekir. Orada hangi maddede ret sebebini bulabileceğini görmek mümkün. Vize sonuçları kişiden kişiye değişiyor. Umarım ileriki başvurunuzda daha iyi gider. İyi şanslar!