Schengen vizesi için seyahat acentesine başvurdum ama 2 hafta kaldı diye reddedildi. Mart ayındaki fuar için uygun vize başvurusu süresini nasıl öğrenebilirim?
Merhaba, üzüldüm red aldığın için. Schengen vizesi başvuruları için en ideal süre seyahatinden en az 15 gün önce başvurmak, en geç de 1 ay öncesine kadar başvurunu yapmış olmak. Başvurunu ne kadar erken yaparsan o kadar iyi olur, böylece işlemler daha rahat ilerler. Mart ayındaki fuar için başvurunu şimdiden yapmaya başlasan iyi olur.
Oof, ne kötü haber! Seyahat acentesi red etmiş. Anlayabiliyorum. İşte yapman gerekenler:
Fuarın organizasyonuyla doğrudan iletişime geç. Olay neresinde olduğunu söylesen de, organizasyonun yetkilileriyle doğrudan konuşarak mart için vize başvuru süresini öğren, o gün değilse, önümüzdeki en geç vize tarihini konuş.
Vize alınması için minimum süreyi öğren. Ne kadar zamanda vize alınırsa alınsın, vize süreci nasıl iyice uzamış görünüyor.
Umarım bu yardımcı olur! Başka sorun olur mu ne diye biliriz?
İki hafta kala başvuru yapmanın yeterli olmayışı normal. Visa başvurusu takvimini, ilgili konsolosluk/büyükelçiliğin web sitesinden öğrenebilirsin.