İş seyahati için Schengen vizesi başvurdum, tüm masraflar projenin tarafından karşılanacağını belirtmekle birlikte, ve davetiye göndermekle birlikte red cevabı aldım. Vize süreciyle ilgili başka deneyimi olan varmı? Ne yapmalıyım?
Merhaba, üzüldüm red aldığın için. Red cevabı almanın birçok nedeni olabilir, konsolosluk bazen ek güvence isteyebiliyor. Belki bir sonraki başvurunda şirketinin daha detaylı bir taahhütname sunması faydalı olur. İstersen, red mektubunda belirtilen gerekçeye göre eksiklerini tamamlayıp tekrar başvurmayı düşünebilirsin. Umarım en kısa sürede vizen çıkar!
Oof, bu gerçekten üzücü. Ben de benzer bir tecrübe yaşadım. Tam olarak aynı şartlarda vize başvurusu yaptım, ancak reddedildi. Öncelikle, red mektubunu dikkatlice incelemelisin. Üzerinde yapınabildiğin kesin, adım-adım bir yol gösterici vereceğim. Vize başvurinın detaylı bir şekilde red edilme nedeninin tespit edilmesi gerekli olabilir. Daha sonra başvuruda sorun olan maddelerin çözümüne odaklanılmalıdır. Vize konusunda uzmanlaşmış bir avukata danışmanızı tavsiye ederim. Herkesin durumu farklı. Seninle birebir görüşemiyorum ancak, başvurunu en iyi yönde değerlendirebilecek bir uzmana soruların yanıtlarını ve gereken adımları belirleyebilmen yardımcı olabilir. Başka önerilere ihtiyacın varsa haber ver.
Pardon ama davetiye şartı, projenin masrafları ile vize reddi arasındaki bağlantı konusunda biraz karışıklık var gibi. Lütfen, daha detaylı bilgi verirsen sana yardım edebilirim.