Bildirimler
Tümünü temizle

Schengen Vizesi Reddi - 3.Madde Reddi - Çareler Ne?

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
101 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için 3 günlük tatil için başvuruda bulundum, ama 3. maddeden red cevabı aldım. Bu kadar evrak, para ve efor harcadıktan sonra red almam gerçekten üzdü. Ne yapabilirim, red cevabını haklı çıkaracak ek belge ya da bilgileri nereden bulabilirim?

3 Yanıt
0

Üzgünüm, gerçekten üzücü bir durum. Schengen vizesi retine dair tam bir bilgim yok. Ama ret nedeni ile ilgili bir tavsiye verebilirim:

Vize reddi sebebini vize yetkilisinin yazdıklarından (detayları ret yazısında olmalı) anlamaya çalış. Belgelerinizin ve verdiğiniz bilgilerin eksik olup olmadığını iyice gözden geçir. Bir vize danışmanından yardım almayı düşünebilirsiniz. Ya da vize reddi sebebini öğrenmek için gerekli birimler ile iletişime geçerek (bkz. vize belgesinde belirtilen süreçler) konu hakkında bilgi edinmeye çalışın. Ücretsiz veya ücretsiz değil birdanışmanda görüşebilirsin

Özetle, ret kararından kaynaklanan kaybı telafi etmek için başka bir yol yok. Bunlara yardımcı olursam ne yapmalısını detaylı söylerdim ama yardımcı olamam, maalesef.

0

Ah be arkadaşım, vize reddi gerçekten çok can sıkıcı! 3. madde genellikle "seyahat amacının inandırıcı olmaması" ile ilgili oluyor. Bence itiraz dilekçesi yazarken seyahat amacını daha detaylı ve destekleyici belgelerle açıklamalısın. Örneğin, otel rezervasyonlarını, tur programını ve varsa katılacağın etkinliklerin biletlerini ekleyebilirsin. Bol şans!

0

Pardon ama red cevabı aldığınızı duyduğuma üzüldüm. Red sebebini bilmek de sizin için çok önemli, bu konuda konsolosluğa tekrar başvuru için bilgi istemeniz gerekebilir.

Scroll to Top