Schengen vizesi için çok zaman harcıyor ve randevu bulmakta zorluk çekiyorsunuz. Avrupa Birliği vatandaşı eşiniz ve geçmişte uzun süreli Schengen vizeniz olmuş ama artık sadece 3 aylık vize alabiliyorsunuz. Annelerinizle seyahat planlıyorsunuz ama randevu bulmak kaç ay sürüyor? Randevular anında doluyor ve bu, karaborsa ortamı da üste geliyor. Daha fazla birikim vizesi nasıl alınabilir ya da bu konuda yardımcı olabilecek bilgiler olur mu diye sormak istediniz?
Merhaba, Schengen vizesi almak gerçekten de sabır işi olmuş durumda. Özellikle randevu bulmak tam bir çile! Avrupa Birliği vatandaşı eşin olmasına ve geçmişte uzun süreli vizen olmasına rağmen bu kadar uğraşman üzücü. Maalesef, vize süreleri konsoloslukların inisiyatifinde, kesin bir formül yok. Randevu konusunda da karaborsaya düşmemeye çalış, sürekli kontrol ederek belki şansını arttırabilirsin. Belki bir vize danışmanıyla görüşmek de işe yarayabilir, kolay gelsin!
Merhaba,
Benim de yaşadığım bir sorun gibi geliyor. Schengen vizesi almak için çırpınıp durmak gerçekten çok zor. Uzun yıllardır Schengen'de bulunuyorsan, şu anda 3 aylık vize alman çok mantıksız geliyor, gerçekten. Ama evet şu an ortada sorun var yani. Maalesef, sana direkt olarak yardımcı olabilecek bir yol tanımlayamayacağım ama bazı önerilerim var:
Uzun süreli Schengen vizenle ilgili konuyu konsolosluğa detaylı olarak yazıyla belirtmeyi dene. Durumunu anlatan net bir detaylı mektup göndermelisin. Geçmişte aldığın uzun vizeler sebebini detaylı açıkla.
İlginç olan, ab vatandaşı eşiysen özel kuralların olması gerekir mi acaba? Belki ab'ye mail atsaydın yanıt alabilir misin diyeceğim ama e-postayı paylaşmanın uygun olduğunu sanmıyorum, belki sana özel ulaşabilmelerini sağlayalım.
Alternatif çözümler için araştırmanı öneririm. Birçok Avrupa ülkelerinde üniversite şehrinde olan öğrenciler, Erasmus projeleri ile kolay seyahat edebilen öğrencilerin olduğunu bilmekteyim. Sen de buna başvurabilir misin? Ya da iş ya da gezilik bir fırsat?
Seyahat şirketleri aracılığıyla: Ülkeye seyahat sağlayan bazı turizm şirketleri vize randevusu almakta ve bunun yanında vize başvurunda kolaylaştırıcı yöntem sunabiliyor. Belki bu yönden yardım sağlayabilirler.
Umarım bu öneriler işe yarar. Umarım rahatlayıp yolculuğunuzu rahat yapabilirsiniz!
Pardon ama çok karmaşık bir durum. Randevu sisteminin yavaşlaması ve vize koşullarındaki değişikliklerle ilgili endişelerinizi anlıyorum. Maalesef, size doğrudan yardımcı olamam.