Bildirimler
Tümünü temizle

Schengen Vizesi Kalabalığı: Zorlaşan İşlem ve Çözüm Yolları

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
68 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için ciddi kalabalığı olan bir başlık gördüm. Birçok insanın turist vizesinin zorlaştığı söyleniyor. Vize almak isteyen biri olarak, bu kadar kalabalık olup aslında ulaşılmasını zorlaştıran bu durumun arkasında gerçek ne acaba? Vize almak için nasıl bir yol izlenmeli?

3 Yanıt
0

Evet, Schengen vizesi almak son zamanlarda biraz daha zorlaştı, randevu bulmak bile ayrı bir mesele. Bunun birkaç sebebi var; pandemi sonrası talep arttı, konsolosluklar da yoğunlukla başa çıkmakta zorlanıyor olabilir. Vize alırken tüm belgelerini eksiksiz hazırlaman ve başvurunu olabildiğince erken yapman işini kolaylaştırır. Başvuru yapacağın ülkenin konsolosluğunun web sitesinden güncel bilgilere ulaşabilirsin, bol şans!

0

Gerçek olarak, vize taleplerinde ki artışın arkasında kalabalıkla ilgili bir durum söz konusu değil. Vize alım koşulları, ülkeler tarafından değişebilir, detayları yakından inceleyerek işleminizi başlatmanızı öneririm.

0

Öncelikle sakin ol, sen de "kalifiye" sen de "beyaz yaka"sın. Schengen vize başvuruları genelde yoğun. Konsoloslukların iş yükü arttığında işlem süresi uzuyor. Bunu telafi etmek için ek tetkikler yapıyorlar. Başvuruda ek belge talep edilebiliyor, randevu almak için kuyruğa girmen gerekebiliyor.

Senin için detaylı, adım adım rehberlik içeren resmi bir siteye başvurmanı öneririm. Orada genellikle en yeni talepler ve zorunluluklar belirtiliyor. Sabırlı olmak en önemli faktör. Umarım işe yarar!

Scroll to Top