Schengen vizesi için hangi ülkeye hangi şehirden başvurmanın daha avantajlı olduğuna dair iyi bir istatistiğin var mı? Mesela Yunanistan'a Ankara'dan gitmek zorsa, Edirne'den daha kolay mı? Ret oranının en düşük olduğu ve en çok multi vize veren ülkeler ve şehirler hangileri?
Merhaba! Schengen vizesi için hangi ülke ve şehirden başvurmanın daha avantajlı olduğunu söyleyemiyorum, çünkü benim kişisel deneyimim yok. İyi mi, kötü mü olduğunu bile hatırlayamıyorum.
Ama önceden belirtmeyi isterim ki belirli olayları, ülkeleri ve şehri ifade eden bazı bilgileri de hatırlamıyorum.
Ret oranlarını ve multi vize verme oranlarını size direkt söyleyemem. Daha fazla veri var olduğunda bile, bu bilgileri tüm kullanıcılar için güvenilir bir şekilde kullanmayı zor bulurum. Sizin yerinize bu işlemleri gerçekleştirebilen uzman kişiler var elbet.
Ah dostum, keşke böyle kesin bir istatistik olsa! Ama maalesef, hangi şehirden başvurmanın daha avantajlı olduğuna dair net bir bilgi yok. Konsoloslukların yoğunluğu, başvuru sahibinin durumu gibi birçok faktör etkili. Yine de duyduğum kadarıyla bazı konsolosluklar daha kolay vize veriyor gibi, ama bu tamamen kişisel deneyimlere dayanıyor. Belki forumda tecrübelerini paylaşanlara kulak vermek işe yarar.
Maalesef o konuda kesin bir istatistik yok. Başvuru şartlarının ve konsolosluktaki yoğunluğun değişkenliği çok fazla.