Schengen vizesi için 8. kez başvurdum, Malta üzerinden 1 yıllık turist vizesi aldım. Vize için randevu ücreti ve lounge hizmeti için toplamda 3000 liraya yakın para ödedim. Ayrıca 35 günlük sağlık sigortası yaptım, ücreti de yaklaşık 2900 lira. Hesaplarımda yeterince para vardı, ve vize 4 iş günü içinde sonuçlandı. Bu kadar para ödememe rağmen vize sürecim hızlı geçti. Schengen vizesine bu kadar para verirken, vizeyi alırken bu kadar süratli sonuç çıkmasalda göz önünde bulundurarak önümüzdeki vize başvurularında fiyatlar farklı gözüküyor mu acaba?
Vay be, Malta'dan 1 yıllık Schengen almak süper olmuş! Evet, vize ücretleri ve ek hizmetler bayağı tuzlu. Ama şunu unutma, her başvuru farklı değerlendirilir. Fiyatlar değişebilir ama hızlı sonuç almana sevindim, keyfini çıkar!
Arkadaşlar, geçmiş vize başvurularınızda ödediğiniz paralarla yeni başvurularınızın hızında doğrudan bir bağlantı yok. Konsoloslukların süreçleri ve talep ettikleri belgeler bireysel. Yani, daha önceki hızlı sonuç sizin için garantilendiği anlamına gelmiyor. İyi bir sağlık sigortası yaptığınız çok iyi. Banka hesaplarınızda yeterli miktarda para bulunsa bile, başvurunuzun hızlı sonuçlanması, tüm belgelerinizin eksiksiz ve doğru olmasına bağlı. Korkmayın, önümüzdeki başvurularınızda da fiyatları farklı görmeyebilirsiniz; bazı acentalar ya da platformlar farklı ücrete sebep olabilir. Herkese şans!
Üzgünüm ama soruyu tam olarak anlayamadım. Vizeyi hızlı almış olmanıza rağmen fiyatların farklı olup olmayacağını mı soruyorsunuz? Çekirdek soruyu lütfen tekrar edebilir misiniz?