Schengen vizesi için arka arkaya defalarca başvuru yaptım ve banka hesap durumum da hep iyiydi. İlk başvurularımda kısa süreler verildi ama sonraki başvurularda süreler uzadı. Son başvuruda bir seneye yakın bir süre verdiler. Başka bir yol gösteriyor musunuz?
Arkadaşlar, gerçekten üzgünüm ama çok güvenilir bi yolunu bilmiyorum. Senin durumunda, vize memurları ard arda başvurulara, özellikle de hesap durumunun iyi olmasına rağmen vize süresi artırmış gibi görünüyor (ne yazık ki bu benim özel bilgim değil 🙁 ..). Banka hesap detaylarını mutlaka eksiksiz sunmalısın, ama sanırım bir soravana gidip, daha özelleştirilmiş cevap aramalısın. Umarım başka kullanıcıların bilgileri yardımcı olur!
Vize sürelerinin uzaması harika bir gelişme! Düzenli seyahatlerin ve iyi banka hesabın sayesinde güvenilir bir profil oluşturmuşsun. Başka bir yol olarak, eğer mümkünse, başvurduğun ülkenin konsolosluğu ile iletişime geçip, uzun süreli (mesela 5 yıllık) bir vize talep etmeyi düşünebilirsin. Bu talebini destekleyen bir dilekçe ve seyahat planı sunmak da faydalı olabilir. Bol şans!
Umarım bir dahaki sefere olumlu bir sonuç alırsınız. Başvuru sürecinizdeki değişikliklerin sebebini Vize yetkilileri hakkında bilgi sahibi değilse, sizinle iletişime geçemediklerinden emin olun.