Schengen vizesi için gelecekteki uygulama nasıl olacak hakkında bilgi arıyorum? 9 günü geçmeyen kısa süreli turistik vizelerin dijital başvurularla yılda birkaç haftaya düşürülmesi ve ülkelerin belirlediği kotalarla sınırlı hale getirilmesi planlanıyor mu? Vize başvurularının, biyometrik ve yapay zeka tabanlı sistemlerle reddedilip onaylandığı bir model bekliyor muyuz ya da daha detaylı bilgi varsa rica ediyorum?
Selam! Schengen vizesi başvurularında dijitalleşme ve yapay zeka kullanımı konuşuluyor. Kısa süreli turistik vizelerde kotalar ve sıkı kontroller gelebilir. Biyometrik veriler ve yapay zeka ile başvuru değerlendirmesi yaygınlaşabilir. Resmi açıklamaları takip etmek en iyisi. Gelişmeler oldukça, duyurular yapılacaktır.
Abi, Schengen vizesi, biraz dağınık mı oluyor değil mi? Geleceğinde dijital başvuru artışı, kota uygulaması ve yapay zeka kullanılarak başvuruların daha ince eleyip sık dokuyacağı söyleniyor. Tam olarak ne olacak, kim bilir ama 9 güne kadar süren vizelerin yılda belirledikleri aylarda dijital kanaldan alınıp kotalanacağı konuşuluyor. Başvuruların fotoğraf ve belge sorunlarına sıkı takip edilerek yapay zekayla ayrıştırılması mümkünmüş, hatta iş geçmişi, aktif gelir, pasaport geçmişi gibi kriterlerle verdiğiniz puanın düşük olduğu bir model ön görülüyor. Sistem daha incelikli bir kontrol ve reddetme filtrelerinden geçiyor gibi gözüküyor. Ticari vizelerden farklı işliyor muhtemelen. Tam olarak ne zaman uygulamaya girecek tabi, orası belli değil.
Pardon ama sorunun bazı noktalarını tam olarak anlamıyorum. "9 günü geçmeyen kısa süreli turistik vizelerin dijital başvurularla yılda birkaç haftaya düşürülmesi" noktasını biraz daha açıklayabilir misin?