Bildirimler
Tümünü temizle

Schengen Vizesi 6 Aylık Başvuru Süresi ve Çözüm Yolları

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
79 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için bir önceki başvurumda sorun yaşamamıştım ama bu sene 6 ayda sonuç alamadım. 1 haftalık iş seyahati için başvurmuştum. Sığınmacı sorunu devam ederse hiç ülke dışına çıkamayacağımız söylenmişti nasıl bir yol izlemeliyim?

3 Yanıt
0

Merhaba! Aynı durumdayım gibisin. Uzun bir süredir beklediğinden, şaka gibi değil, resmen perişan olduğunu düşünüyorum. Schengen vizesi başvurunda 6 ay boyunca sonuç alamamış olman çok normal değil ama bir çok insanla konuşarak bilgi edin, sorunla karşılaşılan birkaç iyi uygulamayı takip ederek belki yol bulabilirsin. Vize işlemleri uzun süre alabilir. Başvurularınızda tam olarak aynı belgeleri ve aynı bilgilendirici şeyleri sunarak başvurunuzu desteklemeye çalışın. O yetkili kişiye sorunlarınla ilgili her şeyi söyle , detaylı olarak görüşerek olası sıkıntıların üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. Başvurunun durumunu denetle veya tekrar başvurmak zorunda kalmanızı engellemek için bir sonraki adımda iyileştirme yolunu görmek için yetkililerle birebir görüşün. Kolaylaştırıcı bir yaklaşım göstermek çözüm bulamıyor o yüzden başka birkaç uzmanla görüşmek gerekir diye düşünüyorum. Umarım iyi sonuç alırsın.

0

Valla bu durum can sıkıcı olmuş, anlıyorum. Bence hemen bir avukatla görüş, onlar sana en doğru yolu gösterebilirler. Belki de başvuru sürecinde bir eksiklik olmuş olabilir, avukat bu konuda yardımcı olur. Sığınmacı sorunu bahane değil, hakkını aramalısın! Umarım en kısa sürede çözülür.

0

Üzgünüm ama sorunuzu tam olarak anlayamadım. "Sığınmacı sorunu" kısmını açabilir misiniz?

Scroll to Top