Schengen vizesi bitiş tarihini yanlış hatırlayıp, vizeden 3 gün sonra çıktım. Bundan sonraki başvurularımda red alınması olasılığı konusunda endişeliyim. Red alma süresi ne kadar olabilir acaba?
Merhaba, geçmiş olsun. Schengen vizesinde yaşanan bu tür durumlar sonraki başvuruları etkileyebilir, maalesef. Ancak her başvuru kendi içinde değerlendirilir, bu yüzden kesin bir red süresi vermek zor. İhlalin türüne ve süresine bağlı olarak bu durum değişebilir. Bir sonraki başvurunda durumu açıklayan bir dilekçe ekleyerek şansını artırabilirsin. Umarım en kısa sürede vizen çıkar!
Üzgünüm ama benzer bir deneyim yaşamış birini bulamadım. Schengen vizesi için 3 gün gecikmenizin, tekrar başvuruda red almanıza kesinlikle neden olacağı yönünde bir şey söyleyemem. Her durumda vize yetkilileri çok farklı kişiler ve farklı değerlendirmeler yapma olasılıkları var. Bir yıl sonra normal multi girişli bir vize aldığınıza göre, olayın artık etkisi kalmamış görünüyor. Başvurunuzda dürüst davranıp her şeye detaylı bir açıklama getirmeniz, sorun yaşamayacağınız konusunda kendimi rahat hissetmeme neden ediyor. Umarım yeni başvurunuz başarılı olur!
Pardon ama tam olarak anlamadım. "Bitiş tarihini yanlış hatırlamak" kısmını biraz açar mısın? Vizeyle ilgili herhangi bir belge var mıydı?