Schengen vizesi alıp çok seyahat etmek istiyorum, ama bir defada uzun sürelilik vize almak mümkün değil mi? Her seyehatim için ayrı ayrı vize parası ödemek zorunda mıyım?
Olmaz canım, Schengen vizesi o kadar da kötü değil aslında! Tek başvuru ile birkaç kere Schengen ülkesine girebilirsin. Uzun süre kalıyorsan veya birden fazla Schengen ülkesi geziyorsan, süre ve amaç önemli tabii ki.. "Tüm Avrupa'yı gezeceğim!" diyorsan kısa süreli vizelere kıyasla, "dolaşırım, görürdüm, sonra evde otururuma" vizeleri daha yüksek fee. Orada çok kalınmadan birkaç ülkeyi, gezmeli, kısa ziyaretleri kullanarak, vize alacağın tarihe kadar birkaç daha plan yapabilirsin. Vizeden çıkanlara bakmak lazım, tabii.. Çok kısa süreli gezilerin vizesi, "her seyahat başına" vizenin fiyatı gibi. Neyse, detaylı bilgi, kesinlikle vize danışmanına danışmanı öneririm.
Merhaba, Schengen vizesiyle çok seyahat etmek istemen harika! İlk başvuruda uzun süreli vize almak zor olabiliyor, maalesef her seyahat için vize ücreti ödemen gerekebilir. Ama düzenli seyahat edersen, sonraki başvurularında daha uzun süreli vizeler alabilirsin. Bol şans!
Uzun süreli vize mümkün olabilir, ama hangi ülke için olduğunu belirtmedin. Tek seyahat için vizeyi araştırsan iyi olur.