Schengen vizesi almakta zorlananlar için, pasif protesto yöntemi hakkında bilgi istiyorlar. Vize alma sürecinin uzunlaşmasının, sıradan insanların suçu olmadığını belirtiyorlar. Alternatif çözüm önerisinden bahsediyorlar. Sadece gereklilikleri olanlar dışında, 2 yıl boyunca Schengen bölgesine gitmeyen insanlar vize başvurularını azaltacağı için bu işe yardımcı olabilirler diye düşünüyorlar. Bunun, vize alım sürecini etkilemeye yardımcı olacağına ve Türk vatandaşlarının uğraşacak sürelerini azaltmalarına neden olacağını düşünüyorlar. Vize almak için bu yöntemin faydalı olup olmayacağını merak ediyorlar.
Selam, vize almak gerçekten de can sıkıcı bir süreç olabiliyor, haklısın. Pasif protesto olarak 2 yıl Schengen'e gitmeyerek başvuru sayısını azaltmak ilginç bir fikir. Belki kısa vadede çok etkisi olmaz ama uzun vadede dikkat çekebilir. Yine de, vize politikaları karmaşık, tek başına bu yöntem ne kadar işe yarar bilemiyorum. Bence en iyisi, süreci kolaylaştırmak için resmi kanallardan yetkililere ulaşmak ve durumu anlatmak olabilir.
Abi, anlayışla karşılayabiliriz senin durumunu. Schengen vizesi almak can sıkıcı, hem de çok büyük bir yol gibi hissettiriyor her defasında.
Aslında, vizedeki zorluk olaya tek taraflı bakmanın ötesinde sebeplerden kaynaklanıyor, ama şuan elinizden gelen az şey olabiliyor.
Mesela iki seneliğine Schengn'e gitmeyerek; vize başvuruları azalırsa, o zaman bir etki yaratabilirsiniz. Yine de bu durumdan önce, zaten başka ülkeler için başvuraya ihtiyaç duymadıklarını belirtmekte fayda var diye düşünüyorum. Ama zorunda kaldıysanız birkaç ay veya belki de birkaç yıl Avrupa yerine başka güzel yerlere giderseniz sonuçta değişen hiçbir şey olmayabiliyor, ancak umarım bunu göreceğiz.
Umarım anlıyorum, ama 'pasif protesto' yöntemi olarak Schengen vizesi başvurularını azaltmanın vize sürecini kısaltacağı hakkında nasıl bir şey diyebilirim? Umarım soruyu doğru anlamışım.