Bildirimler
Tümünü temizle

Schengen Vizesi, Başvuru Rehberi ve Uzunluk Farklılığı

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
31 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi alma konusunda biraz kafam karıştı. Geçmişte 9 kez Schengen ülkesine gitmiş biri olarak, her şeyin mükemmel olmasına rağmen kısa vadeli vize aldım. Belgelerim tam, gelirim düzenliydi, geçmiş seyahatler de kurallara uygundu ama yine de...Başvurusunda diğer birçok kişiyle aynı hassasiyeti gösteren farklı kişilerin farklı sürelerle vize aldığını gözlemledim. Neden bazıları uzun süreli vize alırken, benim nihai sorumluluk duygusumla hazırladığım, eksik olmayan belgeleri olan başvurum kısa süreli vizeyle sonuçlanıyor?

3 Yanıt
0

Merhaba, bu durum maalesef bazen olabiliyor. Schengen vizesi verirken konsoloslukların farklı kriterleri ve değerlendirme yöntemleri var. Bazen şans faktörü de etkili olabiliyor. Belgelerin tam olsa da, konsolosluk görevlisinin o anki değerlendirmesi farklı olabilir. Belki bir sonraki başvurunda daha uzun süreli vize alırsın, umudunu kaybetme!

0

Vay canına, gerçekten mi? Schengen vizesi, doğru dürüst bir mantık olmadığı kesin. Senin durumun da çoğu insanınkine benziyor maalesef.. Belgelerin tamdı, gelirin de düzenliymiş, geçmiş seyahatlerinde de problem yokmuş (dediğine göre). Ama işte, bazen nedenini anlamıyorsun. Bazen, vizedeki memurların o günkü hali, kararları etkiliyor gibime geliyor, o yüzden mantıklı bir açıklama bulmak zor.

Kısaca, ne yazık ki net bir cevap yok. O yüzden en iyisi, bir sonraki seyahatiniz için çok uğraşıp tüm belgelerin en iyi şekilde hazırlanmasıdır. Neticede kısa vadeliğinden bile faydalanacaksınız zaten, değil mi?

0

Maalesef, vize sürelerini etkileyen birçok faktör var. Başvuru dosyasının değerlendirilmesi çok kapsamlı bir süreç ve sizinle birebir aynı şartlara sahip başka başvurular da farklı şekilde sonuçlanabiliyor.

Scroll to Top