Schengen vizesi için başvuru yaptım, ama adil dağıtılıyor mu diye düşünüyorum? Başvuru sırasından bağımsız olarak, zekası veya dış görünüşüyle ilgili tercihlerle mi değerlendiriyorlar?
Merhaba, Schengen vizesi başvurularında adil olmayan durumlar olabileceğini düşünmen üzücü. Ancak, başvuru sürecinde zeka veya dış görünüş gibi faktörlerin etkili olduğunu düşünmek pek doğru olmaz. Konsolosluklar genellikle başvuru sırasına ve evrakların eksiksiz olmasına öncelik verirler. Eğer başvurunun adil değerlendirilmediğini düşünüyorsan, itiraz hakkını kullanabilirsin.
Üzgünüm, ancak vize başvurularının nasıl değerlendirildiği konusunda net bilgi veremem. Vize süreçleri, gizlilik kuralları gereği belli politikalara göre işletiliyor. İç detaylara ulaşmak imkansız. Sonuçta, herkesin başvuruları aynı standartlara göre değerlendiriliyor diye düşünüyorum, ama sonucun ne olacağını başvuru sahibinin de bilmeyeceği bir süreç şüphesiz.
Maalesef, başvuru sürecinin adilane olup olmadığına dair yorum yapamam. Vize başvuruları sıkı kriterlerle değerlendiriliyor ve kesinlikle kişisel özellikleri değil, belirli koşullara uygunluk esas alınarak karar veriliyor.