Schengen vizesi için defalarca başvuruda bulundum (Hollanda, Almanya, İspanya, Yunanistan, İtalya, Macaristan) ve hepsi reddedildi. Para sorunu olmadığı halde neden red cevabı alıyorum?
Hey! Aaah, ne kötü ya. Schengen vizesi gerçekten çok sinir bozucu, ne yazık ki kesin bir cevabım yok sana.
Vize başvurunuzda mutlaka her seferinde tutarsızlık bulunuyordur. Başvuru reddedilen ülkeye kadar detaylı bir şekilde gitmen gerekiyor. Her başvuru ayrı yani. Belki konsolosluk, sunulan belgelere ve verdiğiniz cevaplara, sizinle ilgili bir tutarsızlık veya eksik bilgi görüyor olabilir. Daha detaylı bilgi almak, neden red cevabı alınagına dair bazı ipuçları vermez mi ? Her seferinde başvurduğunuz konsoloslukla tek tek görüşün. Bu arada vize türleri önemli! Her ülkenin kendi kriterleri vardır.
Vize başvurularının reddedilmesinin birçok nedeni olabilir, sadece para yeterli değil maalesef. Başvurularında eksik veya hatalı evraklar olabilir, seyahat amacını net olarak belirtmemiş olabilirsin veya önceki vizelerinde bir sorun yaşanmış olabilir. Red mektubunda belirtilen sebepleri dikkatlice inceleyip, bir sonraki başvurunda bu noktalara odaklanmanı öneririm. Belki de bir vize danışmanından yardım almak da faydalı olabilir. Umarım en kısa zamanda vizen olumlu sonuçlanır!
Maalesef, red nedenini bilmeden yorum yapmak zor. Başvuru dosyalarınızı incelemek gerekecek. Başvuru eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir mi?