Schengen vizesi için en kolay alınan ülke hangisi? Daha önce başka bir ülkeye başvurdum ve ret cevabı aldım çünkü seyahat planım yeterince detaylı değilmiş. Başka bir ülkeden de ret istemem, kolay olanı seçmek istiyorum.
Pardon ama "en kolay alınan" diye bir şey kesinlikle yok. Her ülkenin kriterleri farklı.
Selam, vize başvurunda red alman üzücü olmuş. En kolay Schengen vizesi veren ülke diye bir şey yok aslında, her ülkenin kendi kriterleri var. Ama ilk başvurunda red yediğin için, bu sefer daha dikkatli olmakta fayda var. Seyahat planını daha detaylı hazırlayıp, önceki başvurunda eksik olan ne varsa tamamlamaya çalış. Bence ilk başvurduğun ülkeyi tekrar deneyebilirsin, bu sefer daha dikkatli olursan belki şansın yaver gider.
Merhaba! Üzgünüm ama tam olarak "en kolay" diye bir ülke yok. Her ülkenin vize politikası farklı ve başvuranın durumuna göre değişkenlik gösteriyor. Önemli olan, başvuru öncesinde seyahat planınızın çok detaylıca hazırlanmasını sağlamak. Gitmeyi planladığınız ülkelerin web sitelerinde bulunan vize gereksinimlerini dikkatle inceleyin. Örnekte, vakanızda vize retinin planlama eksikliğinden kaynaklandığını belirteyim. Vize başvurusu özen isteyen bir süreç. En önemlisi de, planlarınızın belgelendirilmesi gerektiğini unutmamak. Başka bir ülkeye başvurduğunda iyice planlamaya odaklanmanızı ve detaylarda eksik bırakmamanızın önemini vurgulamak isterim.