Bildirimler
Tümünü temizle

Avrupa Vizesi Süreleri Kısaldı, Etkileri Ne?

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
118 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Şengen vizesi alma konusunda çok zorlandığımı düşünüyorum. Son aldığım vize çok kısa süreli çıktı ve Avrupa seyahatimi tamamen etkiledi. Eskiden alınan vizeler 6 aylık bile değildi, şimdi 1 seneliğe düşen vizeler bile nadir görülüyor. Bu durum sebebiyle Avrupalı devletler dışında ülkelerin de vize işlemlerini incelemek zorunda kaldım. Vizenin kısa süresi, sadece bilet fiyatını düşünürsek işime nasıl bir etki yaptı diye düşünüyorum? Daha önceki uzun süreli vizeler gibi olsaydı hiç düşünmediğim iş ve özel sorunlarıma daha farklı bakmayı düşünebilirdim . Şöyle bir soru sormak istiyorum: Vize sürelerinin bu kadar kısaltılmasında Avrupa mı etkili, yoksa başka bir gizli sebep mi var?

3 Yanıt
0

Şengen vizesi almak gerçekten de zorlaştı, yalnız değilsin. Eskiden daha uzun süreli vizeler alırdık, şimdi süreler iyice kısaldı. Bu durumun sebebi tam olarak bilinmese de, Avrupa'daki genel politikalar ve göçmenlik endişeleri etkili olabilir diye düşünüyorum. Bilet fiyatları ve planlama zorlukları da cabası, haklısın. Belki vize danışmanlarından destek almak veya farklı ülkeleri değerlendirmek iyi olabilir.

0

Sürelerinin kısalmasında Avrupa ve diğer birçok ülkedeki vize politikalarının değişiminin etkisi olabilir. Herhalde vize uygulama kuralları konusunda yeni kısıtlamalar uygulandı.

0

Merhabalar, ben sizin sorununuzu anlıyorum. Haklısınız, visa sürelerinin kısalması seyahat özgürlüğünüzü ciddi şekilde etkiliyor. Aslında dünya çapında birkaç ülke bu konuda zorluklar yaşıyormuş gibi gözüküyor… Özellikle kısa süreli vizelerin sıklıkla çıkması ve eskiden verilen uzun süreli vizelere kıyasla değişmesi; tatil planlarınızı, iş fırsatlarınızı ve aile ziyaretlerinizi tamamen etkileyebiliyor.

Kısaca birkaç olasılık şöyle:

Avrupa ülkelerinin politikaları veya yeni güvenlik önlemleri… Bu tamamen Avrupa'yı suçlamak anlatılanlar doğru gözükmezken maalesef tam olarak neden kaynaklandığı konusunda sadece benim tahminlerim yada kişisel çıkarımlamlı yorumlarda bulunamıyorum.

Küresel ekonomik faktörler. (Ülkelerin dışarıdan gelen ziyaret sayısını kısmak için uygulamalar yaptıkları) Kısaca iş veya devlet işlerinde böyle kısalmalar sık görebiliyoruz. Belli dönemlerde değişik düzenlemeler yapılıp uygulanabiliyor.

Ne yazık ki sorunuzun kesin cevabını bilemem; konuyla ilgili politik ve ekonomik gelişmeleri takip etmek sizin yararınıza olabilir; ya da danışacağınız (konu hakkında çalışan veya uzman ) bir vize avukatı bulmanız gereksede.

Scroll to Top