Schengen vizesi için randevu almaya çalışıyorum ama sistem çok berbat. Randevular sürekli dolu ve sistemde randevunun olup olmadığını bile göremiyor insan. Randevu almam için türlü şirketlerin 200 sayfalık formlarını doldurmam gerekiyor. Her ülke için ayrı ayrı form doldurmam gerektiği için de zamana ihtiyacım var. Bunun dışında bazı ülkelerin randevuları yok derken diğer birkaç ülkede birkaç saat içinde açıldığını görmemiz daha da kafayı bozuyor ve bu sistemi anlamak çok zor. İşe gidiyorsanız ve telefon kullanıyomassanız sistemde randevu güncellenmesini beklemek bile neredeyse imkansız. Vize firmaları içinse randevu bulmak sorun değil. Benim durumumda iş seyahatimi de kaçırıyorum ve yıllardır Avrupalı arkadaşlarımla ve ailemle bir arada vakit geçiremiyorum. Bu konuda size yardımcı olmanız mümkün mü? Avrupadaki randevular normal bir şekilde almak için neler yapılabilir?
Ah, Schengen randevusu almak tam bir çile! Maalesef sistem gerçekten çok kötü ve randevu bulmak zor. Sürekli yenilemeyi dene, belki şansın yaver gider. Vize firmaları bu işi profesyonelce yapıyor, onlardan yardım almayı düşünebilirsin. Ücretsiz bir yöntem olmasa bile en azından vize alabilirsin. Bol şans!
Canım, gerçekten çok zor bir durum. Sistemin karmaşıklığını çok iyi anlıyorum. Umarım bir çözüm yolu bulup seyahatinize gidebilirsiniz.
Aaaaa, bu yaşadığın gerçekten korkunç! Anlıyorum, res