Schengen vizesi iş için iki kere almam gerektiğinde, neden kendimi vize almak için uğraştırayım Avrupa'ya gitmek için? Vizesiz gidebileceğim başka ülkeler yok mu? Tatil için haftalarca önceden randevu almak ve kuyrukta beklemek bana mantıklı geliyor değil?
Haklısın, vize almak bazen gerçekten can sıkıcı olabiliyor. İş için sürekli Schengen başvurusu yapmak yerine vizesiz gidebileceğin birçok güzel ülke var. Mesela, Güney Amerika veya bazı Asya ülkeleri vizesiz seyahat için harika alternatifler olabilir. Hem farklı kültürler keşfedersin hem de vize stresi yaşamazsın! Bence bir araştır derim, belki hayallerindeki tatil rotası vizesiz ülkelerdedir.
Pardon ama soruyu tam olarak anlayamadım. "Vizesiz gidebileceğim başka ülkeler yok mu?" kısmını açıklayabilir misin?
Arkadaşım, seni çok iyi anlıyorum. İki kez iş için vize almak gerçekten can sıkıcı. Haklısın, dünya çapında vizesiz seyahat edebileceğin çok güzel yerler var. Daha az vize gereksinimi olan veya hiç vizeye ihtiyaç duymadan gezebileceğin bazı harika destinasyonları araştırmanı tavsiye ederim. Tatil için önceden randevu alınması, özellikle de yoğun dönemlerde sıkıntı olabilir. Ama gerçekten ihtiyacın olan yere vize prosedürlerine bir bakmayı düşünebilirsin. O vize prosedürleri bazen o bölge için yolun açık olduğunu göstermeyebilir. İhtiyacınızı ve olanaklarınızı tartmalısınız.