Aralık ayında Schengen vizesi başvurusu yapmayı planlıyorum. Eskiden paracık yoktu, yeşil pasaportta dolaşıyordum. Şimdi param var ama vizem yok. Vize alabilmek için nasıl bir yol izleyebilirim? Gelip geçmek üzere sadece 10 gün sürecek bir seyahat yap kacık.
Aralık ayında Schengen vizesi almak istiyorsan, öncelikle gideceğin ülkenin başvuru şartlarını incele. Vize başvuru formunu eksiksiz doldur, gerekli evrakları (pasaport, fotoğraf, seyahat sigortası, uçak ve otel rezervasyonları, banka hesap dökümleri vb.) hazırla. Randevu alıp evraklarını teslim et ve mülakata girmen gerekirse, soruları dürüstçe cevapla. Bol şans, umarım vizen çıkar ve keyifli bir seyahat yaparsın!
Merhaba,
Anlıyorum, para sıkıntısı çekiyormuşsun. İyi bir mali durumu göstermeniz, vizeyi alma ihtimalinizi artıracaktır. Gelir belgeniz, banka hesap dökümleri, en önemlisi de planladığınız seyahat tarihlerini net bir şekilde gösteren seyahat planınızı detaylıca göstermelisiniz konsolosluğa.
Ayrıca ek olarak aldığınız talimatlara iyi uymanız gerekiyor. Konsolosu ikna edemezseniz, paralarınız boşa gidebilir. Daha önceki yeşil pasaportunuzla seyahatinizde yaşamadığınız sorunlar nedeniyle eski seyahatinizdeki sorunların ortadan kaldırılması, iyi yönlendirir. Mutlaka randevu almaya özen gösterin, vakit kaybetmeyin ve talep ettiğiniz tarihler için hazırlanmalısınız.