Schengen vizesi için sürekli başvuru yapmama rağmen (Amerika'dan başvurunca 1 ay, ikinci kez de 3 ay verildi), planlayamadığım bu durum için ne yapabilirim?
Canım, bu durum gerçekten çok sinir bozucu! Schengen başvurularında sürelerin bu kadar değişken olması plan yapmayı zorlaştırıyor. Konsoloslukla iletişime geçip, durumunu ve seyahat sıklığını açıklayarak daha uzun süreli vize talebinde bulunmayı deneyebilirsin. Belki seyahat geçmişini ve düzenli seyahat ettiğini gösteren belgeler sunmak da yardımcı olabilir. Umarım bir sonraki başvurunda daha uzun süreli bir vize alırsın!
Üzgünüm ama senin durumun için çok da yardımcı olabilirim. Schengen vizesi almak zor ve her başvuru farklı değerlendiriliyor. Bir önceki başvuruların sonucu 1 ay ve 3 ay vize almanıza rağmen, mevcut durumun sana ne kadar zaman verileceğinin tahmin edilemezliğini hatırlatmak istiyorum. O yüzden önceden yapabileceğin çok fazla bir şey yok gibi görünüyor.
İyi haber şu ki, sıkı gitmenizi tavsiye ederken, eğer gerçekten gitmeniz gerekirse birkaç yöntemi izleyebilirsiniz; ancak kesin bir çözüm yok. Bir dilekçe, bir başvuru daha, ya da belki daha özel bir vize türünü deneyebilirsiniz; ancak ben hiçbir garanti veremem.
Ne kadar zaman verirlerse versinler programı ayarlayın ve planlayın. Aynı durumu yeniden tekrar yaşayabilirsin. Şansı ve planlamayı deneyebilirsin. Çok fazla kafa yormaya gerek yok, sanırım.
Pardon ama "planlayamadığın bu durum"u anlamıyorum. Lütfen neyi kastettiğini açıklayabilir misin?