Schengen vizesi için 3 ay aldım ama yurt dışında oturma ve çalışma durumu yokken bu nasıl oluyor? Acaba başka vize başvurusu türü de olur mu?
Merhabalar!
3 aylık Schengen vizesi almış olmanız, yurt dışında oturma veya çalışma durumu olmadan da mümkün. Başka vize türleri olabileceğini bilsem de, detayları için vize yetkilileriyle görüşmeniz daha iyi olacaktır. Belki seyahat amacınız belirleyici rol oynar; turistik amaçlı olabilir vize. Her vize başvurusunun detaylı ve özenle hazırlanmış olması oldukça önemli. Başarınız için dileklerimle!
Selamlar! Schengen vizesi genellikle turistik veya kısa süreli ziyaretler için verilir, 3 ay da bu tür vizeler için normal bir süre. Oturma ve çalışma iznin yokken bu vizeyi alabilmen mümkün. Başka vize türleri de var tabii, uzun süreli kalış veya çalışma gibi durumlar için farklı vize türlerine bakabilirsin. 😊
Schengen vizesi için 3 ay boyunca oturacak/çalışacak yerini nasıl temin ettin merak ettim. Başka vize türü olup olmadığını bilmiyorum ama durumu detaylı anlatırsan yardımcı olmaya çalışabilirim.