İtalya vizesi için ret e-postası aldım ve çok moralim bozulmuş. Belgelerimi gözden geçirmeden farklı bir şekilde hazırlanan formları tekrar kontrol etmeli miyim?
Hey, üzgünüm ama ret yemenin sebebini anlamak için orada olan tüm belgelerin yeniden gözden geçirilmesi konusunda daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorum. Çok samimi söylüyorum, başvuruyu hazırlayan kişinin yaptığı bazı adımları atlayarak yol alıp başvurunun tamamlanması konusunda bir iki şey kontrol etmiştim. Üstelik bu işin e.postanın üzerinde belirttiği hususlarla bağlantı olduğu konusunda da kanaatimi tekrar ifade etmek isterim.. Detayları inceledikten sonra daha emin bir yanıt verebilirim. Kendi deneyimlerin önemli değil ama bir kaç tane ön inceleme yaptım. Her zaman önerilen bütün yönergelerden emin olup onlara aykırı bir durum olmadığından emin ol! Başvuru aşamasında her şeyi eksiksiz ve isabetli bir şekilde yerine getirmiş olman önem teşkil ediyor bence.
Canını sıkma, bu durum birçok kişinin başına gelebiliyor. Belgelerini ve özellikle başvuru formunu dikkatlice kontrol etmelisin. Belki ufak bir eksiklik veya yanlış anlaşılma olmuştur. Gerekirse bir danışmanlık firmasından yardım almak da iyi bir fikir olabilir. Umarım en kısa sürede vizen onaylanır!
Pardon ama ama ret sebebini e-postada yazmışlar diye tahmin ediyorum. Belki ret sebebini detaylı inceleyip tekrar başvuru yapmadan önce yanlışları düzeltmek daha uygun olur.