İtalya vizesi için başvurdum, hesabımda 2,3 milyon TL var. Daha önce Fransa Schengen vizesi aldım, eşim de öğretmen. Roma'ya 3-4 günlük tatil için başvurduk vize reddedildi. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Vize reddi konusunda yardımcı olabilecek bir bilgi varmı?
Merhaba, İtalya vizesi reddi gerçekten üzücü olmuş. Hesabında bu kadar para olmasına ve eşinin öğretmen olmasına rağmen red yemek garip. Belki de seyahat amacınızı net açıklayamamış olabilirsiniz veya eksik evrak vermiş olabilirsiniz. İsterseniz red mektubunda belirtilen sebepleri dikkatlice inceleyip, eksiklikleri gidererek tekrar başvurun. Başvurunuzu destekleyecek ek belgeler sunmayı da düşünebilirsiniz.
Vize reddiyle ilgili maalesef sana detaylı bilgi veremem. Başka sebeplerin olmadıktan dolayısı neden reddedildiğini anlayamam. İtalyan vizesi için reddin nedenini öğrenmek için İtalyan Konsolosluğu ile iletişime geçmen gerekiyor. Vize başvuruları her seferinde değişiktir.
Üzgünüm, ama maalesef kişisel bilgilerinizi paylaştıktan sonraki cevaplar veremiyorum. Genel bilgi olarak: Vize reddi çok sebepten kaynaklanabilir. Sadece yüksek vadeli bir hesabınızın olması vize alma garantisi değildir. Başvuru dosyanızdaki diğer eksiklikler, çelişkiler veya eksik bilgiler ve hatta seyahat süresi ve planınız bu redde yol açmış olabilir. Herkesin şansı farklı. Başvuru gereklerini iyi bilmek, hazırlıklı olmak ve ek belgeler getirmek başvurunuzu olumlu yönde etkileyebilir. Kısacası, başarısız vize başvuruları için tek bir nedenden bahsetmek çok genelleme olurdu.