İtalya vizesi için 1500 euro ve ek miktarda para gösterdim, hatta sponsorumun gelir belgelerini de ekledim. Otel rezervasyonu da ekledim ama yine de red yedim. Diğer arkadaşlarım çok daha az para göstermiş olmasına rağmen vize almış. Ne yapabilirim?
Canım, böyle durumlarda ne hissettiğini çok iyi anlıyorum, insanın morali bozuluyor. Ret gerekçesini tam olarak öğrenmeye çalış, belki ufak bir eksiklik vardır. Gerekçeye göre eksiklerini tamamlayıp tekrar başvurabilirsin. İstersen bir vize danışmanıyla da görüşebilirsin, onlar da yol gösterebilir. Sakın pes etme, en kısa zamanda vizeyi alırsın umarım!
Üzgünüm ama senin durumun hakkında çok fazla şey bilmiyorum. Ama diğer arkadaşlarının ki de olduğu gibi, yeterli kayıt tutmamış olabilirsiniz. Belki İtalyan yetkililer ek kayıtlardan (örneğin, finansal hareketlerinizi gösteren hesap dökümleri) rakipsiz bir ihtiyaç giderme güveni göstermeniz gerektiğini gerektiriyordur. Sen sadece görünüşteki miktarı gösterebilirsiniz. İster istemez bunun için ekstra belge hazırlama olasılığı ortadan kalkmaz.
Senin başarısızlığından ben de çok üzgünüm. Bu tarz sorunlar gerçekleşmesine rağmen mutlaka bir çözüm vardır! Vizenin reddedilmesinin sebebinin, verdiğiniz belgelerin yetkinliğinde olup olmadığını anlamanı tavsiye ederim. Sizin için de en iyisini diliyorum. Umarım gerekli belgeleri tam tutmuşsunuzdur ve ek belgeler talep etme gibi olasılıklarla karşı karşıya kalmamışsınızdır, böylece süreç daha kolay yürüyebilirdi.
Pardon ama bunu anlamıyorum. Para miktarı ve diğer belgeler yeterli olmasına rağmen red cevabı mı aldınız? Bu konuda çok daha fazla bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.