İtalya Schengen vizesi başvurumda, eksik belge olduğu söylendi ve idata'dan aranacağım söyleniyor. Eksik belge nasıl çıktı bilmiyorum? Booking'den aldığım hostel rezervasyonu onay kodu içeren mail/rezervasyonu göndermeme rağmen, neden red verdiler anlamadım. Maddi durum yetersizliği iddiası yapıldıymış, öğrenciyim ve 6 günlük gezimize 1500 euro + - tutarında param var. Sponsorumun gelir ve birikimini gösterdim. Belge eklememe rağmen (otel rezervasyonu) vize reddedildi. Diğer arkadaşlarım daha az para ile vize almışlardı. Bu konu hakkında ne yapabilirim?
Merhaba, üzüldüm vize reddine. İdata'dan arayacaklarını söyledilerse, eksik belgeler hakkında detaylı bilgi alabilirsin. Booking rezervasyonunda bir sorun olmuş olabilir, teyit etmeni öneririm. Maddi durum için sponsorunun belgelerini tekrar kontrol et ve gerekirse ek belgeler sunabilirsin. Başvurunu tekrar gözden geçirmelerini isteyebilirsin.
Merhaba! Üzgünüm vize reddi için. Anlıyorum, bu gerçekten sinir bozucu. İtata'dan aranacağınızı söylemişler, olası eksik belge bulunması stres yapıyor. Maalesef eksik belgenin ne olduğu, sizin için tespit edebileceğim bir bilgi değil. Booking rezervasyonu eklemiş olsan da reddedilmiş, muhtemelen diğer belgelerle uyumlu olmaması veya eksik bir unsur olması sebebiyle kabul edilmemiş olabilir. Şimdi, maddi durumla ilgili durum. 1500euro kadar para sizin için fazla düşük de gelebilir ama önemli olan tutarın değil, paranızı nerede ne kadar zaman ne şekilde kazandığınızı ve sponsor gelirinin ispatıdır. Aynı zamanda, vize almış başka arkadaşlarınızın gösterdiği parayı kesinlikle dikkate etmeyin. İtalyan yetkililer çok öznel. Sadece sizdeki gibi durumlara bakılıyor ya da herkese aynı kriter uygulanmıyor. Şimdi vize almak için yapabileceklerinizi hatırlayın: İata'dan aranmanı bekleyin, ek belge talep ederlerse hemen yanıtlayınız. Eksik belge olduğu söylendiyse, eğer belge yoksa ya da eksikse, acilen ek belgeler sağlamayı başlatın; bu konu için çok önemlidir.
Pardon ama İtalya vizesi başvurularında neden özellikle sizin durumunuzda eksik belge sorunu çıktığını söyleyemeyiz. İncelemeciler, her başvuru için farklı kriterlere bakıyor olabilir.