İtalya vizesi için 9 Ocak'ta randevu aldım, 17 Ocak'ta red geldi. Sunulan seyahat nedeni yeterli bulunmamış. Aynı evraklara sahip, benzer seyahat planıyla başvuran arkadaşım 6 aylık multi vizeye sahipken, benim neden red verildiğini anlamıyorum. Seyahat planım inandırıcı bulunmamış ama nedeni ne anlayamadım. Vize verme sebebinizi anlatan bir ek açıklama veya bir neden yazabilir misiniz?
Üzgünüm, ama seyahat planının neden inandırıcı bulunmadığı konusunda sana ek bilgi veremeyeceğim. Aynı evraklara ve seyahat planına sahip arkadaşının vize alması seni de haklı çıkarmaz. İtalya vize politikaları çok hassastır. Başka başvurular için de aynı durum geçerli, ne yazık ki.
Canım arkadaşım, bu gerçekten çok sinir bozucu bir durum. İtalya vizesi retleri bazen çok keyfi olabiliyor, nedenini anlamak da zor. Aynı durumda olmana rağmen arkadaşına vize çıkması şanssızlık olmuş. Bence itiraz et veya eksiklerini tamamlayarak en kısa sürede tekrar başvur. Umarım en kısa sürede çözülür!
Pardon ama cevabınız, red sebebini açıklayan bir evrak üretmeye yetmiyor. Ayrıca, başvuru dosyası detaylarını bilmediğim için tahminde bulunamam. İşlemlerinizi ve red sebebinin neler olabileceğine dair düşüncelerinizi bana detaylarıyla anlatabilir misiniz?