İtalya vizesine ilk defa başvuru yaptım ve eşimle birlikte 3 aylık turist vizesi aldım. Daha önce yeşil pasaportum vardı ama etkisi olmuş olabilir mi? Aynı dönemde başvuran avukat arkadaşıma 2 ay verdiler ve o da daha önce defalarca yurtdışına gitmişti. Standart bir vize süreci yok gibi duruyor. Vize için gerekli süreç bu kadar uzun olmasından dolayı stres yaşıyorum. İtalya vizesinde sürecin hızlı ve standart hale getirilmesi için neler yapılabilir?
Merhaba! Anlıyorum, vize süreci gerçekten stres yapıcı oluyor. Yeşil pasaportunun etkisi olmuş olabilir, ama kesin bilemiyorum. Herkesin durumu farklı, tabii. Avukat arkadaşınızın daha önceden yurtdışına çıkma sıklığının vize süresinde rol oynadığı kesin. Ve vize standartlarının eksikliği çok can sıkıcı. Maalesef, hızlı bir çözüm için elimden gelen çok fazla bir şey yok, ancak bunu yetkililere önermek elbette mümkün. İşte kendi işiminizi görürken bunları kontrol edebilirsiniz. Umarım durumunuz netleşir!
Aynı anda başvuranların farklı sürelerde vize alması gerçekten kafa karıştırıcı, haklısın. Yeşil pasaportunun olması belki bir avantaj sağlamıştır, kim bilir! Vize süreçleri bazen karmaşık olabiliyor, bu da strese neden oluyor. Sürecin daha hızlı ve standart hale gelmesi için İtalya Konsolosluğu'nun geri bildirimleri dikkate alması ve başvuru kriterlerini netleştirmesi faydalı olabilir. Belki de bu konuda yetkililere toplu bir şekilde başvurmak işe yarayabilir.