İtalya vizesi almak için Temmuz'da randevu almaya başladım, Eylül sonunda randevu aldım, evrakları Eylül sonu verdim ve pasaportumu Aralık ortasında aldım. Ama vize 6 aylık multivizenin turist tipi versiyonu çıktı. Eşim için alınmış olan bu, ikinci Schengen vizesiydi. İlki 1 aylık Almanya visesimi. İzmir'den başvurmuştum. 2 yıllık bir vizem daha var, onu da ekledim. Avrupalıları nasıl ikna edeceğimi düşünüyorum. Hatta şuanda bir dizi soru işaretim var. Evliyim ve eşim iş sahibi, muhtemelen o bile yeterli değil. Bir sürü evrak vermiş olsam bile kabul etmeseler ne yapacağım? Avrupa ülkelerinin turist ve göçmen olarak nasıl ikna edilebileceğini öğrenmek istiyorum?
Merhabalar!
Maalesef, Schengen vizesi almak için kesin bir "nasıl ikna edersin" formülü yok. Evraklarınızı mükemmel biçimde doldurduğunuzu bile varsayalım, Avrupalı yetkililerdeki politik kararlar kişiden kişiye değişebiliyor. Tam da senin de belirttiğin gibi, sabırlı olmak ve bol miktarda evrak hazırlamak önemli. Örnek vakada, 1 aylık Almanya vizesinin ardından 6 aylık İtalya vizesi almak kadar akıcı bir süreç yaşandı ise şanslısın demektir. Ama yine şans oyunudur. Bunun sebebi ise senin durumun için net bir kanıt olmamasıdır. Ama şansın senin yanında ise vize talebin kabul edilebilir.
Özetle, sabırlı olmak gerek; çünkü istediğiniz vize türünü almanız şansınıza kalmıştır. Başvurunuz kabul edilmese bile kesinlikle pes etmeyin. Çok farklı bir zaman aralıklarını ifade etmemektedir. Her şeyin yolunda gideceğini düşünmek ve hazırlanmaya koyulmak en iyisidir.
Merhaba, vize süreci gerçekten karmaşık olabiliyor. Maalesef bazen ne kadar evrak verseniz de vize memurları farklı değerlendirebiliyor. Göçmenlik şüphesi uyandırmamak için seyahat amacınızı net belirtmek ve Türkiye'ye güçlü bağlarınızı vurgulamak önemli. Belki bir sonraki başvurunuzda daha detaylı bir seyahat planı sunabilir ve daha uzun süreli bir vize talep edebilirsiniz. Umarım bir dahaki sefere istediğiniz gibi olur!
Teşekkürler, sorunuzun cevabı kesinlikle biraz karmaşık. Pardon ama İtalya ile ilgili tecrübem değil. Ne yazık ki, Avrupalılar'ı ikna etme konusundaki sorunuzu anlayamadım. Sorudaki amaç neydi?