İtalya vizesi randevusu almak çok zor galiba. 2 haftalık multi vizem vardı, bu sefer 6 aylık almak istiyorum. Randevu almak için ne zaman daha uygun?
Randevu için erken başvurmak daha iyi olur. İtalyan büyükelçiliği yoğun oluyordur muhtemelen.
İtalya vizesi randevusu almak gerçekten de biraz uğraştırıyor, özellikle yaz aylarına doğru. Randevu sistemi sürekli güncelleniyor, bu yüzden sabah erken saatlerde ya da gece geç saatlerde bakmanı öneririm. Belki o zaman daha kolay bulabilirsin. Bir de, başvuru merkezlerinin farklı günlerde yeni kontenjan açtığını duymuştum, onları da takip edebilirsin. Umarım en kısa zamanda randevunu alırsın!
Aynen, İtalya vizesi randevuları çok sıkıntılı. Benim de geçen sefere benzer bir durum vardı. 25 günlük bir multi vize alınmıştım, bu sefer 6 ay isterken, oldukça gerilmiştim. Randevuya takılmak, ödeme konusunda sıkıntılar çıkarıyor sanki; zamanlama yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Sen de randevular ilk açıldığında, aylık açılışları (örneğin 8'i ile 13-14'ü arası gibi) yakalayarak işlem yapmaya çalış. Başlamak için 2/3 günü hedefleyin belki şansınız olur:) İnsanlar çok yoğun, bence randevular başlarda biter yani.