İtalya vizesi için 28 Ekim'de seyahat planım var, neredeyse bir aylık mail trafiğimin ardından pasaportum hala konsoloslukta görünüyor. Sistemdeki bilgiyle kargo durumu uyuşmuyor gibi. Bir gün sistemde kargoya verildiği söylendi, ancak 30 dk telefon aradım yine açılmadı. Pasaportu almaya konsolosluğa gittim, ancak dağıtıma çıkmış değilmiş. Sonuçta vize başvurumu 4 ay olarak verdiler, eşiminkiyle aynı tarihte. İtalya vizesi için başka bir başvuru daha yapmayı düşünüyor musunuz?
Merhaba, bu durum gerçekten çok can sıkıcı olmuş. Başvurunun bu kadar uzaması ve net bilgi alamaman çok kötü. Aynı anda iki başvuru yapmanın mümkün olup olmadığını bilmiyorum ama bence riske atmaya değmez. Belki konsolosluğa tekrar gidip durumu şahsen anlatmayı deneyebilirsin, umarım kısa sürede çözülür.
Vay canına, süreci gerçekten zorlamışsın. Maalesef ki tüm başvurular benzersiz, benim yaşadığım gibi zaman alıcı ve stres yaratıcı olabiliyor. İtalya vizeleri hakkında "en hızlı" bir yol bulamazsın. Sana tavsiyem, başka bir şehre başvurmaktan korkma yoksa uzun vadede senin için iyi olabilir. Başvurdun, şanslısın, zaman ayırmaktan kaçınmayıp konsolosluğa ulaşmanda yorulmanın bir bedeli var.. İşte birkaç kolaylaştırıcı önerim: Başvuru sırasında iletişimde rahatlık sağlayın, sorun çıkarmaktan ve sorgulamadan kaçının!
Of, ne kadar zor! Pardon ama umarım hemen hallolur.