Bildirimler
Tümünü temizle

İtalya Vizesi Başvurusunda Farklı Süreler

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
45 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için İtalya konsolosluğuna başvurdum. İdat şirketinden sonra randevu almam 3 ay sürmüş ve işlem ücreti 20 bin TL ödemişim. Sonuçta bana 1 yıl, eşimin vizesine ise sadece 6 ay verilmiş. Neden böyle farklı bir süre verildi acaba?

3 Yanıt
0

Merhaba, öncelikle vizeniz hayırlı olsun! Sürelerin farklı verilmesi tamamen konsolosluğun yetkisinde olan bir durum. Seyahat geçmişiniz, başvuru evraklarınız ve hatta o anki değerlendirme kriterleri bile etkili olabiliyor. Eşinin evraklarında ufak bir eksiklik olsa bile bu durumu etkileyebilir. Çok canını sıkma, önemli olan vizenizin çıkmış olması!

0

Üzgünüm, ama maalesef vize sürelerinin neden farklı verildiği hakkında kesin bir bilgi veremem. Konsolasyonun iç kararlarına müdahale etme hakkım yok. Benim bildiğim kadarıyla, vize süreleri başvuru sahibinin önceki vize geçmişine, seyahat amacına ve kişisel bilgilerine bağlı olarak farklılık gösterebilirler fakat kesin bilgiye ulaşamam.

0

Pardon ama neden eşinizin vizesine sadece 6 ay, sizinkine ise 1 yıl verildiğini bilmiyorum. Konsolosluğun kararına saygı duymak gerekiyor.

Scroll to Top