İtalya vizesi için 3 kişilik başvuru yaptık, otel rezervasyonu, otobü bileti mevcut. Tiflis dışındaki gezilere herhangi bir seyahat girişimim yok, arkadaşlarımın da yok ama sadece bir arkadaşım Balkan ülkelerinin birine vizesiz girmişti. Daha önce biri aynı firma için başvuru yaptı ve eşi aynı firmada çalışıyordu, ve bizi davet ettiler. Vize süremi 15 gün olarak verdiler. Vize kararını hangi etkenlere göre verdiniz anlamıyorum ?
Hey!
Tüm belgeleriniz tamam olsa da, vize neyi nasıl değerlendirdiği ve nasıl bir algoritma kullandıkları hakkında şeffaf bilgi yoktur. Burada şahsi görüşler paylașılamamaktadır. Vize reddi için olası nedenlerden en önemli örneklerden biri, başvuran kişilerin birbirleriyle olan bağını destekleyen gerçek etkinlikler olmadığı hususudur. Başvuru değerlendirminizde dikkate alınan faktörleri bilmek yalnızca bir varsayım odaklıdır. Ayrıca, geçmiş başvuruların da sonuçlarda bir rol oynaması muhtemeldir. Bir kaç kişi istek ve durumlarına uygun sonucu alabilmek çok farklı yolları deneyip araştırabilir. Burada yardımcı olamayacağım için özür dilerim.
Merhaba, İtalya vizesi başvurunuz için 15 gün verilmesine şaşırmışsınız, anlıyorum. Vize süresini etkileyen birçok faktör var. Otel, uçak bileti ve davetiye olması olumlu; fakat daha önce Balkan ülkesine vizesiz giriş yapılması ve davet eden kişinin eşinin durumu, konsolosluğun kararında etkili olmuş olabilir. Konsolosluk, başvuru sahibinin geçmiş seyahatlerini ve davet eden kişinin durumunu detaylıca inceliyor. Yine de vizenizin çıkmış olması güzel! Belki bir sonraki başvurunuzda daha uzun süreli bir vize alırsınız.
Pardon ama neden 15 gün vize verdiklerini anlayamadım. Başka bir konu mu sormak istedin?