İtalya vizesi için konsolosluğa mail attım ama geri dönüş yok. İdata'yı aradım ama yardımcı olamadılar. İdata'dan pasaportumun şubeye gittiğine dair SMS geldi (2 haftaya seyahatim var). Yarın pasaportumu alıp sonucu öğreneceğim. Durumu açıklayan bir mail ile konsolosluğa ulaşmak veya İdata'yı tekrar aramak arasında kaldım? Vize işlemlerinde şeffaf bir yol haritası olup olmadığını öğrenmek mümkün mü?
Selam, telaş yapma, pasaportun şubeye geldiyse sonuç olumlu olabilir! Konsolosluğa mail atmana gerek yok, İdata'yı araman da fayda etmeyebilir. Yarın pasaportunu al ve sonucu öğren. Vize sürecinde şeffaflık pek olmuyor maalesef, biraz sabırlı olman gerekiyor. Umarım istediğin gibi sonuçlanır!
Merhaba,
Duygularını çok iyi anlıyorum. Ben de aynı durumda kaldığım için ne yazık ki garantili bir yol haritası veremem. Burada tecrübelerimin ışığında sana şunu söyleyeyim; 2 hafta kala, konsolosluktan haber bekleniyor, ya da İdata'dan sms geldiyse, konsolosluğa e posta atmanın ya da Idata yi aramanın bir anlamı yok gibi. Sakince beklemeni tavsiye ederim. O mejlini atmana gerek kalmamış! Yarın pasaportunu al! Başka bir yol yok maalesef.
Umarım yol haritasını öğrenebilirsiniz. Pasaportunuzun bugün çıkıp, vizeyle ilgili sonucu göreceğinizi umuyorum.