İtalya vizesi için 7'sinde evrak verdim, 9'unda ise 1 yıllık vize geldi. Bu 5. Schengen vizesim, son ikisi de İtalya'dan ve ikisi de 1 yıllık. Ayrıca aktif İngiltere ve Japonya vizelerim de var. Yarın 3. kez başvuracağım. Bu sefer uzun vize çıkması için ne yapmam gerekiyor?
Vay be, ne şanslısın! Sürekli İtalya'dan uzun vize alıyorsun, harika! Bence hiçbir şey yapmana gerek yok, aynı şekilde başvurmaya devam et. Zaten vizelerin ve seyahat geçmişin çok iyi durumda. Belki bu sefer 2-3 yıllık bile alırsın, bol şans! 😊
Başvurularınızın sonuçlarına bakınca, başarılı bir dosya hazırladığınızı düşünüyorum. Tekrar başvurmanızın bir özel nedeni varsa(Mesela, seyahatinizin uzunluğu veya amacının değişmesi) ona göre evraklarınızı hazırlayın.
Oof, anlıyorum. İtalyanlar biraz sıkı oluyorlar, ama umutsuzluğa kapılma! Başvurdun ve çıktı, bu da iyi bir başlangıç. Son iki İtalya vizen 1 yıllık olduğuna göre, muhtemelen iyi bir geçmişiniz var. Dokümanlarınızın tam ve eksiksiz olmasına emin olun ve İtalyan resmi evrakları dikkatlice incelemenize yardımcı olacak biriyle görüşmeniz faydalı olacaktır.
Bu uzun vizeyi alma şansını artırmak için İtalyan makamlarına ziyaret amacınızı mümkün olduğunca net ve ayrıntılı şekilde gösterin. Seyahat planlarınızın detaylı bir şekilde yazılması ve bunların gerçekçi bir şekilde işlenmesi gerekir. Daha önce 1 yıllık İtalya vizeniz aldığınızı belirtmeniz faydalı olabilir.
Başvurudan önceki deneyiminizi de dikkate alabilirsiniz, ancak bunu başvuru evraklarınızda abartmadan verin.