İtalya Schengen vizesi için randevu almak çok zor. Mayıs ayı randevuları sabah çok çabuk doluyor ve ben de bir türlü randevu alamıyorum. Ödeme yaparken teknik hata aldım ve randevum iptal oldu. Bu kadar şansa muhtaç bir sistem mi var, yoksa herkes vize almak için mi yanıp tutuşuyor? Başka ülkelerden vize almak çok daha kolay mı sanki? Daha kısa süreli vize vermiyor oldukları için başka ülkeleri tercih edip daha makul olan vizeleri almak mümkün mü?
Ah be canım, İtalya vizesi almak gerçekten de sabır işi! Randevuların çabuk dolması ve teknik sorunlar da cabası. Sanki herkes İtalya'ya gitmek istiyor gibi. Bazı ülkelerin vize süreçleri daha rahat olabiliyor, daha kısa süreli vizeleri değerlendirmek de mantıklı olabilir. Belki de İtalya'ya gitmek için o kadar acele etmemek en iyisi.
Merhaba,
Anlıyorum, İtalya vizesi randevularının mayıs'ta bitmesi gerçekten zorlayıcı. Ödeme hatası sorununu da yaşaman çok sinir bozucu olmuş. Geçen yıllar birçok kişinin aynı durumu yaşadığını biliyorum, sistem gerçekten yoğun ve şans işi gibi geliyor bazen.
Öte yandan, şansın gerçekten de azaldığını kabul etmeliyiz. Vize talepleri o kadar yoğun ki, randevuları hızlıca atama sistemin içerisinden siliniyor. Hemen giriş yaptığınızda bile randevu alamamanız olası maalesef.
Başka ülkelerden vize bulma konusunda biraz avantaj olabilir, değerlendirebilirsin. 6 farklı şansınız açılarak 6-7 yıl önce, şu an için diğer Avrupa ülkelerinden de daha kısa süreli vize alabileceğini görebiliyor ve diğer seçenekler üzerine araştırma yapmayı düşünebilirsin. Farklı seçenekler olup olmadığını araştıracağını umuyor ve her şeyin doğru gidip gitmeyeceğini göz önünde bulunduruyorum.
Maalesef, İtalyan Schengen vizesi için randevu almak gerçekten zor görünüyor. Belki randevu takvimi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinirsen çözüm bulabilirsin.