Bildirimler
Tümünü temizle

İtalya Schengen Vizesi Hızlı Sonuç ve Sinir Bozucu Süreç

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
70 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

İtalya'ya turistik Schengen vizesi için 15 Mayıs'ta başvurdum, pasaport 25'inde geldi ama hala almaya gitmedim. Süreci bu kadar hızlı nasıl sonuçlandırdılar bilmiyorum ve inanılmaz derecede sinir bozucu. Bu kadar efor ve veri paylaşımı (mal varlığı, aile bilgileri vb.)gerekiyor musunuz? Hangi koşullar olmalıydı ki? Avrupa'yı görmek çok zahmetli, bence değersiz artık. Vize almak için gereken adımları bilmiyorum, yardımcı olabilecek biri var mı?

3 Yanıt
0

Merhaba! Benim de İtalya vizesi başvuruları pek keyifli geçmiyor. 25 Mayıs'ta pasaportunuzun geldiğini söylüyorsunuz, görünüşe göre işleminiz hızlı sonuçlanmış. İlk başvuru tarihinizden itibaren 10 günden fazla zaman alıyorsa bunun anormal olduğunu düşünüyorum, ama bu normal bir süreç. İşlem süreleri başvuru tarihinden itibaren 15 günü geçebiliyor, bu yüzden sabırlı olmanızda fayda var. Tüm verileri paylaşmak önemli evet, ama geçerli bir sebep olması gerekir. Bilgilendirici güvenilir siteler veya yetkili kişilerden doğru bilgi edinmeniz işinize yarar. Birden çok kaynak/özel sitelerden araştırmanızı öneririm. Zaman ayarlamalısınız tabi ki. Şimdi her şeyin normale döndüğüne emin olmadığınızdan "Avrupa'yı görmek için hiçbir sebebiniz kalmaması" tamamen anlıyorum. Bol şans!

0

Pardon ama ama soruyu tam olarak anlamadım. Vize başvurunuzdaki süreçle ilgili mi sorunuza cevap arıyorsunuz; yoksa vize başvurusuna ilişkin temel prosedürü mu merak ediyorsunuz? Lütfen, sorunuzu daha net ifade edebilir misiniz?

0

Canım, vizenin bu kadar çabuk çıkmasına şaşırmana sevindim diyebilirim. Vize başvurusunda istenen bilgiler standart prosedürün bir parçası, merak etme. Pasaportunu bir an önce gidip almanı öneririm, sonra da İtalya seyahatini planlamaya başlarsın. Avrupa'yı gezmek bazen uğraştırsa da, bence kesinlikle değer!

Scroll to Top