İtalya'ya ikinci kez Schengen vizesi başvurdum, ilk başvuruda 3 ay ve bu seferde eşime ve bana 6 ay verdiler. Ama vize randevusu bulmak çok zor oldu. Randevuya gittik, ama İdata'da 3.5 saat beklemek zorunda kaldık. İkinci kez başvuruda vize süresi uzatıldığından daha mı kolay veriliyor? Ya da randevu bulmada yardımcı olabilecek başka seçenekler var mı?
İtalya vizesi almana sevindim, tebrikler! Evet, ikinci başvuruda vize süresinin uzaması normal, daha önce sorunsuz kullanmış olmanız etkili oluyor. Randevu bulmak ve İdata'daki bekleme süresi gerçekten can sıkıcı, biliyorum. Randevu için İdata'nın sitesini sık sık kontrol etmeyi ve farklı şehirlerdeki randevulara bakmayı deneyebilirsin. Belki bir de vize danışmanlık şirketlerinden destek alabilirsin, onlar da randevu konusunda yardımcı olabiliyorlar.
Merhaba! İtalya vizesi için ikinci kez başvurman gerçekten de şanslısın, altı aylık vize almışsın. İlk başvuruya göre süre artışı direkt olarak daha kolay verildiği anlamına gelmiyor. İkinci başvurunda neyi farklı yaptığını (belgeleri, bilgi veriş tarzını vs..)bilmiyorum ancak genel geçer bir kural olduğunu da söyleyemem. Randevu bulmak, hem bu yıl yoğunluktan hem de muhtemelen seyahat talebindeki artıştan dolayı zor görünüyor. Randevu almak için başka seçenekler var ise bence internet üzerinden bakman iyi bir fikir olur. Daha erken veya diğer bazı alternatif randevu mekanlarının olup olmadığını ve randevu alma sürecinin kısalıp kısalmadığını kontrol etmen önemli görünüyor. İdata'daki bekleme süresi de gerçekten çok kötü, muhtemelen vize işlemlerindeki bekleme süresinin bir göstergesi olduğu kanaatindeyim. Şanslısın ki sorumlulukla hareket ediyorsun ve umarım devam eden başvurularında işlerin biraz daha pürüzsüz gider.
Pardon ama ikinci kez başvuruda vize süresi uzatıldığından daha kolay verilip verilmediğini bilmiyorum. Randevu bulmada yardımcı olabilecek başka seçenekler de yok gibi görünüyor.