Bildirimler
Tümünü temizle

İtalya Schengen Vizesi, 6 Ay Sonra Tekrar Başvuru

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
85 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

İtalya'ya yaptığım 2. Schengen vize başvurumda 6 ay verdiler. Geçen sene 6 aylık almıştım. Almanya'daki arkadaşlarımın ise ilk başvuru 6 ay, sonraki başvuruları 1 yıl olmuş. Bundan sonra Almanyaya başvurmak istiyorum. İtalya'ya bu kadar sık gidip gelemeyeceğimden uçak biletleri de çok pahalı oluyor. Konsolosluğa 1 yıllık vize almak için mail atarsam işe yarar mı?

3 Yanıt
0

Konsolosluğa mail atmanız işe yarayabilir, ama garantisi yok. İlk başvuru, gidip gelme sıklığı, detaylı gerekçelerle talepleri etkileyebilir.

0

İtalya'nın vize süreleri biraz farklı olabiliyor, Almanya'ya geçmen iyi fikir! Mail atarak şansını deneyebilirsin ama konsoloslukların bu tür isteklere pek sıcak baktığı söylenemez. Yine de denemekten zarar gelmez, belki sana özel bir durum oluşur. Başvurunu yaparken seyahat planını ve neden uzun süreli vize istediğini açıklayan bir dilekçe ekleyebilirsin. Bol şans!

0

Merhabalar,

Maalesef yaşadığın durumun benim de bildiğim birçok Schengen vize başvurusunda karşılaştığı bir sıkıntı olduğunu belirtmek zorundayım. Konsosloluğa mail atarak vize süresini uzatmanıza dair bir garanti yok maalesef. Vakanın neticesi önceden alınan vizenin süresine bağlı olup; "cascade kuramında" olduğu gibi bir sonraki vizede uzun süre verilmesi gerektiğine dair bir garanti yok.

Üzgünüm, ama yaşadıklarını anlıyorum. Senin durumunda en mantıklı çözüm Almanya'ya başvurmak gibi duruyor. Uçak fiyatlarının ne kadara olduğunu anlayamıyorum ama belki o zaman vize almak daha kolay olur. Unutma ki çoğu zaman konsolosluklar ilk başvuruda uzun süreli vize vermeyi tercih etmiyor. Bu durumu da hesaba katman gerekecek. Neyse ki bir kaç gün arayla sana çözüm bulabileceğimi belirtebileceğim; ama ben bir gemi değilim...

Scroll to Top