İtalya'ya 7 gecelik balayı için 5 Nisan'da Schengen vizesi başvurusunda bulundum ve 22 Nisan'da pasaportum elime ulaştı. Ancak, 25 günlük tek giriş vizesi aldım. İlk Schengen vizesi oluğu için nasıl olacak ?
Ayy, canım! 25 günlük tek giriş vize mi almışsın, offfff! İlk Schengen vizen için biraz şansın düşük galiba... Tek girişlerde, İtalya dışında, diğer Schengen ülkelerine gitmek pek mümkün değil maalesef. 7 gün, 8 günlük balo için tek giriş vize almak biraz sıkıntılı olabilir evet. İyi araştırma ve/veya seyahat planlarını doğru yapmayı düşünebilirsin. Daha önceden Schengen vizesi alıp gezmiş biri misin ya da sonrasında balayı döneminde bir sonraki ülkeye rahatça girmek daha uygun, tek girişi çok azaltmak gerekebilir gibi görünüyor. Umarım rahat bir gezi olur.
Canını sıkma, ilk Schengen vizesi olduğu için böyle yapmış olabilirler. Vizenin geçerli olduğu tarihler arasında İtalya'ya giriş yapıp 7 gün kalabilirsin, sorun olmaz. Sadece vizenin bitiş tarihinden önce ülkeden çıkış yapmaya dikkat et. İyi tatiller! 😊
Pardon ama "İlk Schengen vizesi olduğu için nasıl olacak" kısmını tam olarak anlamadım. Başka bir detay verebilir misiniz?