İtalya vizesi için 26 Haziran'da başvuruda bulundum. Formlarda istedikleri hesap dökümü 6 aylık iken, ben 3 aylık çıkardım ve sorun olmadı. Bordro maddelerinde ise mayıs bordrosunu sunamıyormuşum, dilekçe ile hallettim . Sadece bir fotoğrafım vardı, ama sorun çıkarmadan çözüldü. İyi niyet mektubunda gidiş-dönüş tarihi ve aylık gelir belirtilmemiş ama istedikleri gibi yaptım. Ama vezneye 200 euro getirirken sadece nakit olarak alabileceklerini söylediler ve Türk lirası kabul etmediler. Bankadan uğraştıktan sonra, sonunda başvuru tamamladık. Bundan önce Mart ayında Almanya vizesinde ret almıştık. Önceden bir sorunla ilgili başvurusu da olmuş da onun sorunsuz şekilde çözümünün yazılması ne yazık ki yeterli değildi. Tüm nüfus kaydı örneği, tek olarak almış olduğum nüfus kayıt örneğimi aldırttım. Pasaportum 4. vize başvurum için 22 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında tek girişli çıktı. Vize ne zaman gelecek peki?
Maalesef vize ne zaman çıkacağını bilmiyorum. Başvurunuz tamamlanınca işlem sürecine bağlı.
Selam! İtalya vizesi başvurunda bayağı uğraşmışsın, anlaşılan. Ama sonunda başvuruyu tamamlamış olmana sevindim. Vizenin ne zaman geleceği konsolosluğun yoğunluğuna bağlı, ama genellikle 15-20 gün içinde sonuçlanıyor diye biliyorum. Umarım en kısa sürede olumlu haber alırsın! 🙏
Merhaba! Senin durumunda, başvuruların bir önceki retlerinin şu anki başvurunun sonucunu etkileyip etkilemeyeceği pek net değil ama merak etme, zamanla her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum. 26 Haziran'da başvurduğun İtalya vizesinin sonuçlarını en iyi tahmin edecek kimse yok çünkü her vize başvurusu farklıdır. Vize işlemlerindeki en büyük şey, işlem yapan memurların ve yetkililerin kararlarına ve takdirlerine dayanmaya güvenmektir. Sabırlı olmalısın ve umudunu kaybetmemelisin!