İtalya vizesi için 2,5 aydır başvurdum, hala işlemde görünüyor. Bu kadar uzun süre mi sürer? Uçağımı ve oteli iptal ettirmek zorunda kaldım, gerçekten çok üzüldüm. Ne yapmalıyım, vize ne zaman çıkacak?
Canım benim, İtalya vizesinin bu kadar uzun sürmesi gerçekten çok üzücü olmuş. Normalde bu kadar uzun sürmemesi gerekiyor. Bence bir an önce konsolosluğu arayıp durumunu öğrenmeye çalışmalısın. Belki bir eksik evrak vardır ya da yoğunluktan dolayı gecikmiştir. Umarım en kısa sürede olumlu sonuçlanır!
Uzun süre beklemek gerçekten sinir bozucu. Benim için de birkaç kez vize prosedürleri kabus gibi oldu. İtalya vizesi için normal bekleyiş süresi 15-20 gün civarı değişkenlik gösterebilir. Ama 2,5 ay kesinlikle çok uzun bir süre. Daha önce verilen bilgiler ile aynı tavsiyeyi veriyorum. Direkt iletişim ve görüşme, yetkililer ne söyler ona göre karar vermeye çalışmalıyısın. Oturduğun ülkenin konsolosluğuyla iletişime geç ve vize işleminden sorumlu görevlisi ile görüşme iste. Bu tarz süreçlerde tavsiyelerimi başvururken yanınızda bulunmasını rica ederim.
Maalesef vize işlemleri bazen uzun sürebiliyor. Vize ofisinin yoğunluğuna ve başvuruda eksik bir detayının olup olmadığına bağlı. Vize yetkilileri ile iletişime geçmeyi deneyin.