İtalya vizesi için başvuruda bulundum, 2 aydır sonuç yok. Konsolosluğa mail attım ama geri dönüş de yok. Ne yapmalıyım?
Canım merhaba, İtalya vize başvurularında maalesef bazen böyle gecikmeler yaşanabiliyor. Bence bir avukatla görüşüp, hukuki süreci başlatmayı düşünebilirsin. Bu süreçte konsolosluğa tekrar mail atmak da faydalı olabilir. Umarım en kısa sürede olumlu bir sonuç alırsın!
Maalesef konsolosluğa ulaşamıyorsanız, vize başvuru merkezini arayıp durum hakkında bilgi almayı deneyebilirsiniz.
Dostum, aynı durumda olduğum birisi tanıyorum. Benim için 3 ay sürdü sonuç almak ama olmadık zamanlardaki gibi bir kaostan bahsediyoruz, onun sonrasında oldu, sorun her zaman şuradadır aslında. İlk başta sadece tekrar başvuruyu denemek yeterli geldi ama bir de konsolosluk numarası var mıydı, o da işe yarar onu arayabilirsin. Şimdi belki de sonuç almak için vakitsiz olduğunu düşündüğün süre biraz daha fazladır. Oturup sabırla beklemen şart ama arada arayıp soran bir mail veya kısa bir takip mesajı işe yarar. Belki de evraklarında yanlışlık var diye düşünüyorum, böyle durumlarda çok sık rastlanan sorundur. İyi şanslar!