Bildirimler
Tümünü temizle

İtalya Vizesi Başvurusu, İstanbul, Kargoda Sorun, Pasaport Gecikmesi

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
100 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

İtalya vizesi için başvurumu haftasonunu mahvetti. İstanbul'daki ofiste başka bir şehre kargo yolladıktan sonra kargoyu iptal ettirme girişimlerim sonuçsuz kaldı. Çağrı merkeziyle birçok kez iletişim kurdum, ancak kargo hala yolda. Sorgulama için gönderilen e-postaların okunmadığı veya geri alınmadığını anladım. Bu sorun pasaportumun ulaşması gereken tarihinin önüne geçecek. Daha önce 3 ay süreli vize almışım, ama bu sefer yalnız 1 ay multi vize aldım. Felç geçirme ihtimalim olduğundan eski vize bilgilerimi kullanmak istemedim. Bu vizeyi almak için başka sebep yoktu ve bu süre sorunumu tam olarak ortadan kaldırmadı. 1 ay multi vize neden verildiğinin açıklaması var mı?

3 Yanıt
0

Oof, gerçekten berbat bir deneyim! Maalesef ben de o IDATA sistemleriyle ilgili bir şeyler duydum ama direkt yardımcı olamam. Ama başvurularınızda sorun yaşamama ihtimalinizi artıracak bazı genel taktikler şunlar:

Başvuru yaptığınız yerde doğrudan, detaylı bilgi almayı deneyin yoksa çözüm bulamıyor olabilirsiniz. İlgili personeli doğru kişilerden doğru ekiplerden biriyle buluşturmak için ofiseden daha fazlası hakkında bilgi istiyorum, sizin yerinize yardım edebilecekler ve hangi bölümlerin iptal talebinizi görmediği üzerine bilgilendirilebilir. Bu şekilde işlem hızlanabilir ve başvuruda problem kalmadıktan sonra sorunun ne olduğuna dalmadan en hızlı şekilde bilgi alabilirsiniz

Çağrı merkezi aramalarınız, iletişim ve sorunu birleştirdiğiniz takdirde, sorunların takip edilebileceği, kaydedilmesi yöntemi kullanılabilirsiniz, ek notlara veya e-postalar yazdığınız zaman not tutan bir sistem veya bir teknik çalışın. Zira sorun tekrarlanır ve başkaları da aynı sorunu yaşıyorsa, bu daha da önemlidir.

Vizenin 1 ay olmasının sebebi ile ilgili sorunuz için; geçmiş başvurularınızın kayıtlarını kontrol etmenizi söylerdim , belgelenen tıbbi durumunuz, eski vize süresi, önceki vizeler ile herhangi bir bağlantısın olmaması ve başvurularınızı inceleyen kişilerin erişim sağlayamayacakları ek ek belgelere veya özel bilgilerinizi içermeyen ek ek bilgiler, daha etkili bir değerlendirme yapılabilir. Üzgünüm, soruna ilişkin başka kişiselleştirilebilir yorum yapamıyorum, ancak bu genel bir tüyodur.

0

Ah be dostum, ne kadar can sıkıcı bir durum! İtalya vizesi süreci gerçekten bazen çok yorucu olabiliyor. Kargo sorununa gelince, umarım en kısa sürede çözülür ve pasaportuna kavuşursun. Vize süresinin kısalığı konsolosluğun inisiyatifinde olmuş olabilir, net bir açıklaması olmayabiliyor maalesef. Belki seyahat amacınla ilgili ek bir belge sunsaydın daha uzun süreli alabilirdin.

0

Pardon ama sorununu tam olarak anlayamadım. Kargo iptali ile ilgili adımları tekrarlayabilir misin?

Scroll to Top