Bildirimler
Tümünü temizle

İtalya Vizesi Başvurusu, İDATA, Gecikme, Çözüm, Belgrad Bileti

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
36 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

İtalya vizesi için Altınliizade'deki İDATA şubesine bir ay önce başvurdum, hala sonuç yok. Sorun İDATA'nın mı yoksa İtalya konsolosluğunun mu olduğunu anlamıyorum. Daha hızlı sonuç almak için yapabileceğim bir şey var mı? Belgrad'a gitmeyi planlıyordum ama vizemin bitmesini beklemem gerekiyor ve bilet iptal etmek zorunda kaldım. Bu kadar uzun sürebilecek olsa iyi bir plan yapardım. Vize başvurusunu iptal edip geri alabiliyoruz ancak vize işleminin daha da gecikmesini istemediğim için belgrad biletimi yaktım.

3 Yanıt
0

Merhaba, vize sürecinin bu kadar uzaması gerçekten can sıkıcı. İDATA sadece bir aracı kurum, asıl karar verici İtalya Konsolosluğu. Süreci hızlandırmak için konsolosluğa doğrudan bir e-posta göndermeyi deneyebilirsin, başvuru numaranı da belirtmeyi unutma. Maalesef bazen süreçler uzayabiliyor, umarım en kısa sürede sonuçlanır. Belgrad biletinin yanması da üzücü olmuş.

0

Aynı durumda olduğumu düşünüyorum. İDATA şubesinin iş yükünden, konsolosluğun yoğunluğundan kaynaklanmış olabilir sorun. Maalesef, durumu hızlandırmak için pek bir yol yok gibi. En iyi tavsiyem beklemek ve durumu İDATA şubesine tekrar sormak olur. Ne yazık ki belge iptali yapsanız bile herhangi bir işe yaramayabilir...

0

Pardon ama ben de bilmiyorum. İDATA'nın bürokrasiyle alakalı olup olmadığını tam olarak anlamak mümkün değil.

Scroll to Top